home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dag 9
Edukans Actieplatform
De inspiratie van de openingszinnen is inmiddels een beetje op. Dus aanschouw dit als de openingszin van ons nieuwe dagverslag. We hebben a...

Dag 9

De inspiratie van de openingszinnen is inmiddels een beetje op. Dus aanschouw dit als de openingszin van ons nieuwe dagverslag.

We hebben allemaal weer erg mogen genieten van ons eigen bed. Een dikker matras en met een verfrissende airco, waardoor we zonder zweetlijf en rugpijn wakker worden. Vandaag is het weer maandag, wat betekent dat wij weer naar de scholen mochten gaan. Met frisse zin na het weekend wilden wij weer in onze busjes stappen, tot we erachter kwamen dat een van de busjes een lekke band had. Het was een typische maandagmorgen, waarbij de opstart dus wat moeizaam was. Gelukkig zijn twee van de drie scholen toch op tijd gekomen en heeft de andere groep het, lekker op z’n Surinaams, rustig aan gedaan.

Tapoeripa en Klaaskreek hebben weer mogen genieten van de prachtige maandagmorgen ceremonie, terwijl Brownsweg heeft genoten van een kopje koffie op de stoep.

Toen iedereen aanwezig was op de scholen, zijn wij begonnen bij onze nieuwe maatjes in een andere klas. Even schakelen, voor zowel ons als de leerkrachten van de scholen. We werden weer met open armen ontvangen en de kinderen waren opnieuw dolblij dat wij bij hen in de klas kwamen. 

Tijdens een gezellige en lekkere lunch hebben wij de verwachting voor de nieuwe week besproken. Met een volle buik, gevuld met lekkere toespijzen, hebben wij verschillende actieve werkvormen kunnen laten zien. Het was mooi om te zien dat er ook al enthousiaste Surinaamse collega’s waren die een eigen werkvorm met ons wilde delen. Dit is natuurlijk hetgeen waarnaar wij streven dat de scholen dit blijven doen. Met de plannen voor morgen zijn wij ‘thuis’ weer direct aan de knutsel gegaan. 

Na rijst met een gehaktbal en aubergine, hebben wij voor de derde dag weer mogen genieten van een dikke plak cake. Tien kilo zwaarder gingen wij de avondvergadering weer in. Na de belangrijkste punten weer besproken te hebben, kunnen wij met de beentjes omhoog de avond verder vervolgen. Met spelletjes, drankjes en leuk gezelschap proberen wij ook de nieuwgemaakte ‘vrienden’ van ons af te slaan. Even om kennis te maken: meneer de kakkerlak, henkie de gekko, prins de kikker, stamper de rat, motje de mot, vleerie de vleermuis en de duizend stekende muggen zonder naam. Jullie merken wel dat we veel te doen hebben hier, als we al de dieren een naam moeten geven.

Al met al een frisse start van de nieuwe week om opnieuw alles te geven en te ontvangen!

Daphne en Rosa

Reacties (7)

 • Swasnie
  10 maanden geleden
  Hahaha, hilarisch!!! Eten eten en nog eens eten. Suriname, eten en 10kg zwaarder past helemaal! Wat fijn dat jullie toch enigszins kunnen ‘werken’ waarvoor je gekomen bent.

  Reactie rapporteren

 • Gerrie Campo
  10 maanden geleden
  Leuk om jullie enthousiaste verhalen te lezen. Mooi om te zien wat jullie daar kunnen betekenen met z'n allen. Prachtige foto's, alleen die foto van meneer Kakkerlak.....bie. Haha...Rosa hoort me al gillen. Fijne dagen nog met zn allen, veel plezier en succes en heerlijk genieten van al t lekkers. Jullie rollen straks naar huis.

  Reactie rapporteren

 • Sheila
  10 maanden geleden
  O jee Sharon! Hoeveel uitroeptekens zou ik plaatsen. Kakkerlakken rat vleermuis gekko muggen al die ... stinkbeesten ;) Ik wens je kracht toe dochter. Gelukkig houd je heel veel van kinderen. Die liefde maakt een hoop beestjes goed, toch? ;) Veel plezier allemaal en dank voor de leuke updates. Altijd leuk en fijn om wat te horen over jullie ervaringen en belevenissen. Hartelijke groet Sheila Kloppert Moeder van Sharon <3

  Reactie rapporteren

 • Robin
  10 maanden geleden
  Leuke actie

  Reactie rapporteren

 • Hassan Al Saleh van de caegh 7a
  10 maanden geleden
  Super leuk

  Reactie rapporteren

 • Ilse Boumans. Ik ben van de Caegh in Obdam
  10 maanden geleden
  Goeie informatie

  Reactie rapporteren

 • Robin
  10 maanden geleden
  leuke actie blijf zo doorgaan en ps duimpje omhoog

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen