home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dag 5
Edukans Actieplatform
Weer een nieuwe dag. Het einde van de eerste week komt alweer in zicht. We kunnen ons nog niet voorstellen dat we gaan beginnen aan de 4e we...

Dag 5

Weer een nieuwe dag. Het einde van de eerste week komt alweer in zicht. We kunnen ons nog niet voorstellen dat we gaan beginnen aan de 4e werkdag. Ondertussen kunnen we het Surinaamse volkslied elke ochtend op de scholen voorzichtig meezingen. De routine begint er al aardig in te zitten. De eerste (duo)lessen zijn gegeven. Het is mooi om te zien wat we in korte tijd met elkaar al hebben bereikt. Aan het begin van de week werden we verlegen aangestaard door de kinderen op het schoolplein. Dat is nu wel anders. De kinderen komen steeds meer naar ons toe voor een praatje, een spelletje op het plein. Ondeugend grapjes ontbreken dan ook zeker niet, maar worden altijd netjes begonnen en afgesloten met ‘Ja, juffrouw’.

Tijdens de lunch is er een moment voor de leerkrachten om elkaar beter te leren kennen en wordt er al volop gelachen. Het ijs is dan ook echt gebroken. Naast persoonlijke verhalen worden er ook al veel grappen gemaakt. De Surinaamse collega’s laten ons volop kennismaken met de heerlijke Surinaamse keuken. Elke middag is er weer een lekkere toespijs die zij voor ons hebben gemaakt. Daarnaast doen de Surinaamse collega’s enthousiast mee met de werkvormen die wij aanbieden.

Vandaag werden we wederom getrakteerd op een tropische regenbui. Dit was erg verkoelend na zo’n warme ochtend. De regen heeft ons er niet van weerhouden om met de hele groep naar een strandje te gaan even voorbij Brokopondo centrum. We hebben heerlijk gedobberd in de Surinamerivier met het prachtige uitzicht op de Jungle. Dit was een mooie omgeving om vele selfies, groepsfoto’s en vlogs te maken zodat het thuisfront ook kan meegenieten zodra er weer wifi is.

Eenmaal terug in het resort bereiden we ons voor op de laatste schooldag van de week. De knutselclubjes zijn weer volop bezig om spelletjes en actieve werkvormen in elkaar te zetten voor de lessen van morgen. Vanavond is het ook tijd om ons voor te bereiden op de laatste nacht hier op het resort. Morgen vertrekken we na schooltijd weer terug naar de stad om daar het weekend door te brengen.

Na al deze indrukken is het tijd om even te ontspannen, verhalen uit te wisselen en even niet over het onderwijs te praten. Morgen is er namelijk weer een nieuwe onderwijsdag!

Tot morgen!

Merel en Kelly

Media bij bericht (4)

Reacties (1)

  • Sophia
    11 maanden geleden
    Jullie ervaringen lezen is een feest. Wat hebben jullie al veel gezien en gedaan in de eerste week. Geniet ervan!

    Reactie rapporteren

Reactie plaatsen