home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dag 1
Edukans Actieplatform
Faigo, De kop is eraf. Na een lange en goede vlucht kwamen we aan op vliegveld J.A. Pengel. De eerste nacht verbleven we in Paramaribo. Op...

Dag 1

Faigo,

De kop is eraf. Na een lange en goede vlucht kwamen we aan op vliegveld J.A. Pengel. De eerste nacht verbleven we in Paramaribo. Op zondagochtend hadden we een leerzame rondleiding in Fort Zeelandia. We kregen hier informatie over de geschiedenis van Suriname en de rol die Fort Zeelandia hierin speelde. Zo werden we meegenomen in de tijdsperiode 1700 tot 1982. High lights van de tour waren: De inheemse bevolking met het slavernijverleden en koloniale tijdperken zoals de afschaffing van de slavernij (1863), de onafhankelijkheid (1975) en de politieke ontwikkelingen daarna. Het maakte diepe indruk op de groep dat we op die plek stonden waar de decembermoorden gepleegd waren.

Het is bijzonder om te ervaren dat we in een land met zoveel Nederlandse invloeden zijn terwijl we ons in een prachtige, tropische omgeving bevinden. Het is hier goed warm en de eerste tropische regenbui hebben we al mogen meemaken. De Surinaamse keuken is tot nu toe onder de groep goed bevallen. Lekkere nasi, bami en saoto soep.

We hebben met de groep vanavond de eerste vergadering gehad en hebben doorgenomen wat we de komende week een beetje kunnen verwachten. Morgen staat de eerste kennismaking met de scholen op het programma, spannend! We hebben er als groep zin in en zijn klaar voor morgen.

Tamara! (tot morgen) Sharon en Marisca.

P.S. in verband met de gebrekkige internetverbinding kunnen we nog even geen foto's bij de updates plaatsen.

Reacties (1)

  • Ingrid van Beurden
    11 maanden geleden
    Wat een geweldige ervaring lijkt me dit. Wens jullie heel veel plezier!

    Reactie rapporteren

Reactie plaatsen